Какво пих и беше ОК #14

Дълго събирах материал и имам още какво да разкажа. Последният месец беше доста биреноинтензивен за мен, защото освен всичко интересно, което излиза на пазара и вече отдавна не се опитвам да наваксам, имах приятна авантюра с BrewDog, както и с няколко чудесни немски бири. Но за това – друг път.

Flying Dogma Galaxy IPA – с голямо закъснение опитах тази бира и доста ми допадна. Колаборация между Dogma и емблематичните Flying Dog. Яко хмел! Силен аромат и сериозна горчилка.

Bevog Brut Fruit – напоследък нещо залитнах към киселяците. Опитах наливна Brut Fruit от Bevog. Непрозрачна, леко розова, с аромат на малини, вкус на манго, малини, кисела, но не като от цитруси, а от малините, не се усеща алкохолът. Много свежа!

Bevog Brut Fruit #bevog #bevogbrewery #brutfruit #sour #sourbeer #sourale

A post shared by Desislava Kancheva (@plantsvsbeers) on

Подозрительные лица – това е първата бира от руската пивоварна Бакунин, която опитах, като изключим колаборацията им с Бял щърк. Някак не е много за сезона, но въпреки това, този barley wine се оказа страхотен. Аромат на марципан, много ликьорена, сладка и в същото време бадемово горчива, затопляща гърлото. Вижда се и бебето палма Арека, с което се сдобих наскоро от пазар „Димитър Петков“ за 2.50 (два и петдесет!!!) лева.

Stone the Crows IPA от Brewski – отново дебют на пивоварна пред моята скромна личност. Името на бирата е трибют към влогъра Саймън Мартин, който възкликва така всеки път, когато някоя бира му хареса много. Ако случайно не сте го гледали – сега е моментът да наваксате с неговите 4,000+ ревюта на бира. Тази бира е колаборация с Alefarm Brewing и е в стил New England IPA. Има аромат на маракуя, приятен вкус на тропически плодове, балансиран с лека горчивина. Още едно доказателство, че от Швеция няма нищо слабо, предвид че любимите ми банди са от там.

Brewski Stone The Crows IPA #brewski #stonethecrows #ipa #fruity

A post shared by Desislava Kancheva (@plantsvsbeers) on

Põhjala Kirg – казах ви аз, че напоследък залитам в нова за мен насока – плодови бомби, киселяци, че даже и гозе. С няколко малки изключения, когато сладостта на естонските бири ми е идвала една идея в повече, смея да твърдя, че няма слабо от Põhjala. Kirg също не ме разочарова – аромат на сладък портокал и маракуя, освежаващо кисело-сладък плодов вкус, прилича на тъмна NEIPA, juice bomb.

Põhjala Kirg #põhjala #pohjala #americanipa #ipa #juicy #juicebomb #tropical

A post shared by Desislava Kancheva (@plantsvsbeers) on

Põhjala Meri – първа стъпка за мен в необятния свят на гозето. Името на бирата означава „Морето“, класика за стила, като при направата ѝ са използвани хималайска сол и семена кориандър. Усетих неочаквани за мен ликьорени нотки в аромата, някак на бъчва, но се усещаше и мая, освежаващо кисел вкус, леко солена, приятен послевкус.

Põhjala Meri #pohjala #põhjala #meri #sea #gose

A post shared by Desislava Kancheva (@plantsvsbeers) on

Вижте още:

Какво пих и беше ОК #13

Какво пих и беше ОК #12

Какво пих и беше ОК #11

Един коментар към “Какво пих и беше ОК #14”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *