Пивоварна Ромбус откри сезона на открито

Бира под небетоНа 11 май в пивоварна Ромбус се проведе събитието „Бира под небето“, което даде официален старт на веселбите с бира навън. След последната ужасно студена като за май седмица, този слънчев уикенд беше наистина от първа необходимост, точно като по план. Чудно време + хубава бира + вкусна храна + рок на живо… С ей тези 5 неща човек може живот да си живее. След големия фурор, който предизвика 2-я рожден ден на пивоварната, имаше значително по-добра организация с храната, а вече разширената градинска част побра без проблем желаещите. Този път не бяхме с кола, а направо си бяхме подсигурили нощувка в Пазарджик, та имахме време спокойно да се насладим на този кеф, а и да разгледаме пивоварната отвътре. Препоръчвам на всеки да го направи, ако има време – Стойчо и Габи отговарят неуморно на всякакви въпроси, включително и на такива за уиски.

Освен зрънцата ечемик, които схрускахме за тест, на няколко пъти можехме да бъдем забелязани блажено да боцкаме вкусотии.

Безспорно наш фаворит за деня стана Жули, та жулнахме добре. Жестока. Добре балансирана с приятна горчивина на финала. Чуден IPA, hazy, тропик. И понеже хидратацията е много важна водицата определено ни вървеше.

Другото много добро попадение, с което си тръгнахме за вкъщи, беше имперският портър Crow. Аромат на ликьор и карамел, напомня на “пияна вишна”. Черна и плътна, усеща се алкохолът, сладка, но има и горчивина накрая, тъмен шоколад. Определено атмосферата за тази напитка включва домашно приготвено дърпано свинско и още благинки, с които се бяхме подготвили, но за тях ще разкажа друг път.

View this post on Instagram

Drink #forthethrone Тук е новият ни имперски портер, отлежавал в нови бурета от български дъб. Черен като Дългата нощ, той ще те стопли дори отвъд Вала. Плътен, кафеен портер с аромат на огън, шоколад, кафе, сушени и горски плодове. Благодарение на отлежаването в дъбово буре, ароматът е богат на ванилия и е балансиран с малцова сладост и лек карамелен дъх. Долавя се вкус на какао и ядки. Затоплящият ефект на алкохола се усеща в послевкуса, едновременно с горчивината на хмела и препечения малц. Наздраве! #rhombuscraftbrewery #imperialporter #barrelaged ##barrelagedbeer #craftbeer #gameofthrones #got #thecrow #craftbeersnob #craftbeerlife

A post shared by Rhombus Craft Brewery (@rhombuscraftbrewery) on

А за финал не мога да не изразя благодарност за специалния подарък Дами Канят Black Series Barrel Aged – колаборацията с Beer Bastards, до която не се докопах навреме през зимата. Ще излъжа, ако кажа, че бирата безпроблемно стигна до вкъщи. Чух как падна в багажника, след което се чу „пук!“. За щастие имаше само микро дупчица във восъка, като от убождане с игла, и бяха изтекли само няколко капки. Успяхме да я съхраним и да се насладим на това бижу. Прекрасен стаут с аромат на крем от кестени и тъмен шоколад. Много богат вкус, ликьорен, горчивина, но и лепкава сладост, усеща се и влиянието на бъчвите.Дами Канят Barrel Aged

Та това е, мили хора, можете само да съжалявате, ако не сте били част от това приятно съботно веселие. За пропусналите – можете да си извините отсъствията на БириМанджаро – фестивал за занаятчийска бира и храна.

2 коментара към “Пивоварна Ромбус откри сезона на открито”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *