Нова сцена за крафт бирите

Вероятно вече сте чули, но ако все още не сте, тъкмо ще ви е по-интересно. През тази седмица МЕТРО обнови бирения си асортимент и то доста сериозно. Веригата ще предлага на нашия пазар над 400 вида бира, сред които около 90 крафт бири.

Специално място е отделено на българските крафт бири, като от тях има близо 30 предложения от Hills, Blek Pine, Гларус, Бял Щърк, Ромбус, Айляк, Ах, Mad Panda и Beer Bastards. Освен тях могат да бъдат намерени и около 60 крафт класики от цял свят, сред които бири от De Molen, Brewski, Crew Republic, Omnipollo, Mikkeller, Põhjala, Wild Beer, Anchor, Brewfist, Dogma.

Уникалното в случая е, че всички тези бири могат да бъдат намерени на едно място, докато обикновено в различните специализирани магазини се предлагат бири от различни вносители и дистрибутори.

Биреният асортимент във всички магазини МЕТРО е обновен, като в София разнообразието на крафт предложения ще е най-голямо. А в комбинация и с по-масовите бири, ще можем да намерим по нещо за всеки повод.

Това е много важна стъпка в развитието на крафта у нас, защото дава още едно място за изява, както на родните, така и на вече утвърдените световни крафт марки. Не всеки ще се „престраши“ да излезе от комфорта на лагера, но със сигурност ще се появят и нови ентусиасти. А това развива целия пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *