Metalhead Beer Fest 2019

Metalhead Beer Fest 2019До последно се чудехме дали да палим към Бургас, но определено щеше да е голям пропуск, ако се бяхме отказали. Много силно първо издание на Metalhead Beer Fest, което събра на едно място както близо 10 пивоварни, така е бирени фенове от цялата страна.

Събитието се състоя в кв. Ветрен, Бургас, където е и самата пивоварна. Приятно, закътано местенце с шарена сянка в гората. Освен пивоварната и готините бири, които можеха да се пробват, основната атракция беше барът с 8 крана за наливна бира, който предстои да отвори. Дизайнът е дело на Николета Видинова, която познавате от Носферату, както и от Ники и цветята (част І) и Ники и бирите (част 2). Всичко е пипнато доста добре и издържано в Metalhead стилистиката, съобразено с тенденциите за индустриален интериор.

Metalhead Beer Fest 2019

 
Фестът успя да събере повечето основни родни бирени производители – Metalhead, Ромбус, Бял щърк, Трима и двама, Beer Bastards, Hills, Дунав, Мелтум. Бяха обявени и Айляк и Brothers Brew, но ги нямаше. Организацията беше с купуване на жетони – 1 жетон = 1 лев, 150 мл = 2 жетона. Храната се купуваше с истински пари – имаше плата със сирена, суджуци, скара, цаца, скариди и т.н. Не се появиха и Barbecue Brothers и се усещаше липсата им, на фона на 1 час чакане за кюфтета и цаца.

Metalhead Beer Fest 2019

 
Събитието беше доста добре организирано за деца, че да си починат и родителите им. Дори краткият ураган, който премина, не можа да помрачи този кеф от бири на слънце с морски привкус и готини хора. Места за сядане, места за употреба на крак, сцена, кеф.

Metalhead Beer Fest 2019
 

 
Ето топ 5 бирите според нашето семейство, които можеха да се опитат на място, някои от които – ексклузивно:

Бял щърк – Take Me Somewhere Nice, Sour IPA
Metalhead – Lick it up v2, American Pale Ale
Rhombus – В цъфналата ръж, ръжен IPA
Metalhead – Pleasure & Pain, Pale Ale
Beer Bastards – Dirty Flamingo, Sour

Бял щърк – Take Me Somewhere Nice, Sour IPA  – страшно манго и маракуя в аромата! Вкусът е тропически и кисел, много кеф има в нея.

Metalhead – Lick it up (v2) – няма я като отделна бира в Untappd, но е доста подобрена. Приятно малцова, добре охмелена, свежа и лесна за пиене. В първата версия не ми беше харесал ароматът на мая, но тази е бомба.

Rhombus Craft Brewery – В цъфналата ръж, ръжен IPA – много тревиста, богат интензивен вкус, горчивина и отново тревисти нотки на финала. Има и приятна сладост от ръжта.

Metalhead – Pleasure And Pain, Pale Ale – чудо, малини, кеф, киселяче. Много лятна, много освежаваща.

Beer Bastards в колаборация с Freigeist Bierkultur – Dirty Flamingo, Sour – чудно киселяче, мирише на костилки от вишни и кайсиеви ядки, усеща се хибискусът и има чуден кисел финал, малина. Предпремиерно наливно.

Какво да ви кажа – супер събитие и организация, още повече като за пръв път. Тъй като втория ден го пропуснахме, уморени от пътя се отбихме в Пазарджик до Ромбус. Уж да си вземем наливно за вкъщи… 2 часа по-късно продължихме напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *