Какво пих и беше ОК #5 (или не беше)

След биренонаситения октомври, ноември за мен беше доста слаб. Вече пак съм в играта и макар все още на по-бавни обороти, постепенно наваксвам. Ето две ОК неща, които пих напоследък – малко, но от сърце.

West Coast IPA от Three Happy Brewers – както е характерно за стила, хмелът преобладава с приятни цитрусови нюанси. Цвят не мога да коментирам, защото беше доста тъмно, но ми се стори кехлибарена. Тази бира идва от Румъния – пивоварите са трима приятели и пътешественици, които обикаляли света в търсене на съставки за бира. Иначе я пих на четвъртия рожден ден на Пивотека – да са живи и здрави, които представиха още 3 бири от тази пивоварна. Пробвах и Australian Pale Ale, но не ми допадна толкова.

Britos в стъклена бутилка. Да, много често пия и некрафт бири и не се срамувам от това. Според мен е сред най-сносните български бири – приятна горчивина, класически лагер – нито повече, нито по-малко.

Пих и още някакви неща, но са ми нито/нито, затова няма да ги споменавам. Обикновено споменавам тези, които съм повторила. В тази връзка пих още 2 пъти Oproer Black Flag, за която разказах тук, и само си затвърждавам мнението.

Ще използвам случая да кажа и какво хич не ми се стори ОК напоследък. Опитах 3 от бирите на българската пивоварна Трима и двама – Чисто и просто, Ч’ай малко и Ginger Sucker. По принцип за бирата или добро, или нищо, но тук ще направя изключение – имаше дори изливане в мивката, което ми се е случвало 2-3 пъти в живота. Останал ми е Black Head Stout – много се надявам той да е по-добре, защото имах много големи надежди.

Вижте още:

Какво пих и беше ОК #4

Какво пих и беше ОК #3

Какво пих и беше ОК #2

Какво пих и беше ОК #1

6 коментара към “Какво пих и беше ОК #5 (или не беше)”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *