Какво пих и беше ок #17

Light Darkness & BallanceЗнойното лято и чешките бири ме вкараха в нелегалност за известно време, но се включвам с една кратка (или пък не) компилация. Започвам с най-скорошните и стигам до 2 месеца назад:

Punk AF от BrewDog
Безалкохолна е, без алкохол или само 0.5%. Доста бледа и светла на цвят, ароматът си е Punk, на вкус също е добре за безалкохолна, макар че определено ѝ липсва нещо. 🙂

Oompa Lupulin от Loch Lomond Brewery
Съвсем случайно ми попадна на едно много nerd място – Абордаж. Не съм се зарибила все още по настолните игри, освен ако не включват бира и мезе, но мястото е доста приятно и интересно.За бирата – тревист аромат на кора от грейфрут. Леко солен вкус, мноого приятно цитрусова. Само дето имаше ужасно много пяна. Кенът трябва да се разклати внимателно.

Bikini Island от Browar PINTA и Beer Bastards
Цвят на белена праскова по нашенски, а иначе манго. Вкусът е яко тропически – манго, но пак ми напомни и за праскова. Мътна и сочна, мека от овеса, усещат се хмеловете. Поздравления!

MARTYR от The Flying Inn
Тропически аромат, добре балансиран вкус – манго, ананас, тревисти нотки. Juice бомбичка.

Light Darkness & Balance от Het Uiltje и Browerij De Molen
Тази магическа бира придобих съвсем импулсивно, когато бяха обявени едва 4 бройки в Nosferatu. Няколко месеца отлежава, защото 19.3% алкохол някак не предразполагат импулсивно отваряне. За бирата – черна и мазна. Аромат на уиски, ликьор, ванилия. Много сладка, усеща се кафе, но и разтопен шоколад. Алкохолът се усеща доста, но съм пила и 8-9 процентови бири, които се усещат по-неприятно.

Houdini от Põhjala 
Аромат на индрише и портокалови кори, сладка и лепкава, но има и горчивина. Доста е приятна. Наливен кеф.

Bakalář Za studena chmelený от Tradiční pivovar v Rakovníku
Та както казах, лятото и безгрижните чешки лагери ме погълнаха. Ей тaзи биричка много важи.

Редно е да кажем „добре дошли“ и на Dunav Craft Brewery – като дунавски човек смятам, че отдавна трябваше да отсрамим Севера. И двете им бири – Radetzky и Sans Changement са доста прилични. Соншонжмо има свеж и в същото време сладък аромат, напомни ми на зелена кайсия. Малцова, малко тъмна, сладка. Радецки ми напомня на English ale, малцова, но и горчива на послевкус. Успех и скоро истинско русенско производство!

View this post on Instagram

Dunav Craft Brewery: Sans Changement IPA #dunavcraftbrewery #sanschangement #ipa #ruse #rousse

A post shared by Desislava Kancheva (@plantsvsbeers) on

Hakuna Matata от Rhombus Craft Brewery
Цитрусова и сочна, леко хлебна, тръпчива, няма сладост, доста е приятна. Като за 3% биричка, позволява доста сесиен подход.

View this post on Instagram

Hakuna Matata! Живей спокойно, гледай само напред. Лятото се е скрило в бутилка и ухае на цитруси и сочни тропически плодове. Долавят се нотки на дюля, праскова и пъпеш, а алкохолното съдържание е едва 3%. Сладостта на пшеничния малц и овеса е балансирана от горчивината на американските хмелове. Нямай грижи, освободи се от всякакви тревоги и се отдай на Hakuna Matata session IPA. #rhombuscraftbrewery #rhombusbeer #sessionipa #sessionbeer #ipa #summer #beergasm #instabeer #beerlover #craftbeer #craftbeerlove #craftbeernerd #craftbeerlife #drinkcraftnotcrap #craftbeergeek #craftbeerstagram #supportyourlocalbrewery #localbrewery #bulgariancraftbeer #drinkme #hazyipa #hazybeer #beer

A post shared by Rhombus Craft Brewery (@rhombuscraftbrewery) on

Floating Midair от Alefarm Brewing
Свеж цитрусов сромат на прясно настъргана лимонова кора, на вкус също има доста горчивина, пак като от кора на цитруси.

View this post on Instagram

Alefarm – Distributed Systems & Floating Midair #alefarm #alefarmbrewing #distributedsystems #floatingmidair #ipa

A post shared by Desislava Kancheva (@plantsvsbeers) on

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *