Hills Banquet май 2019

Hills BeerВтори пореден уикенд на бирено събитие – на това му казвам аз забавление. Първо ще започна с един дисклеймър, от който много неща ще ви станат ясни. Трябваше да шофирам, имах право на 1 бира и това ми скапа част от настроението. Тъкмо да ти стане яко и край. За банкетите на Hills бях чела доста хубави неща, а и снимките изглеждаха страхотно, затова тази година решихме да посетим събитието под наслов „3 дни яли пили и се веселили“. Само дето в нашия случай беше за 2 часа.

Отправихме се към Перущица на последния ден от банкета – неделя, и стигнахме по обяд. Нямахме проблем да намерим мястото, имаше означения, успяхме и да паркираме. Мястото е много просторно и зелените полянки изглеждат доста примамливо. За следващия път не е зле да помислят за повече шатри, защото за 4 човека се намери местенце на сянка, но имаше много хора, които не успяха да се доберат. Цялостно за атмосферата – лежерно, с музика, на открито, слънчево, с бира, с мнооого деца. Предполагам, че за хора с деца действително е било супер удобно – имаше зоо кът, езерце, разните му там детски неща – топки, аниматори и т.н. – абе с 2 думи, възможност да изпиеш една бира на спокойствие.

Hills Banquet

 

Вече стандартно за тези събития, работеше жетонната система. За нашите нужди – ядене и бира, беше малко сложно смятането, защото 1 лв. = 1 жетон, 1 бира = 3 жетона, храната – около 6 жетона, и общо взето подмятахме постоянно някакво количество жетони. Според мен 1 бира трябва да е 1 жетон, а самият жетон да струва 3 лв., но пък после се замислих, че може би безалкохолни и други детски неща са били за по-малко пари и това би създало проблем със смятането пак. Така че това не е голяма работа, така или иначе.

Hills Banquet

 

Както казах по-горе, имах право на 1 бира и си избрах Summer Blanche като най-лека. И преди съм я пила тази биричка. По принцип от бирите на Hills най-много ми допада Helles Rauch, а още по-принципно си падам генерално по други стилове, така че не съм най-големият фен, нито пък мнението ми е съвсем обективно по отношение на баварския вкус. Храната беше ок, единствено хлебчетата бяха напоени в загоряла мазнина, но пък останалото беше добре. Видях още сладолед, курабийки и други благинки, които за съжаление не успях да опитам.

Имаше възможност за обиколка в пивоварната с билет на цена от 15 лв. Нямахме време за това, тъй като от там пътешествието продължи. Иначе сградата изглеждаше доста яко отвън. Поздравления за избора на compostable прибори за еднократна употреба и хартиени чинийки. Чашите за многократна употреба срещу депозит също бяха супер решение.

Hills Beer

 

Самото градче Перущица е доста малко и от бързия ми оглед смятам, че го е застигнала тежката съдба на средностатистическия малък български град. Освен историческото му наследство, което в никакъв случай не подценявам, добре е, че има и нещо ново, което да привлича хора, макар и от време на време. Да си пожелаем малка местна пивоварна във всеки град, която да ни дава възможност да се откъснем от ежедневието и да се позабавляваме в толкова приятна среда, както Hills.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *