Новите обитатели на Click and Grow

Отдавна замислям кое как ще пресадя, когато дойде пролетта. Нещо обаче тази приятелка се бави, а аз вече нямам търпение да направя някои размествания в домашната градина. Реших да я предизвиквам, като започна с първите пресаждания по време на сняг (надявам се последен).

След като босилекът порасна, обрах реколтата и направих домашно песто. Отдавна бях намислила какво ще направя след това – имам няколко мини растенийца, които не бяха добре позиционирани до момента и беше крайно време да им дам летящ старт. Вече съм писала за тях тук – имах доста нови сукулентчета, поникнали от листа. Цяла зима ги бях оставила в една кофа с много рядко поливане и някои от тях изсъхнаха, а други станаха с дълги стъбла. Освен това не е добре малки растения да бъдат в прекалено голям съд – добре е да има баланс между големината на растението и тази на съда, в която то живее.

 

На малките растенийца определено им липсва слънцето през тази продължителна зима. Точно заради това реших да ги преместя в умната градинка Click and Grow, в която да получават необходимата светлина, макар и изкуствена. По отношение на поливането, засега не мисля да ползвам контейнера за вода на Click and Grow, защото шансът да удавя сукулентчетата е огромен. По-скоро ще пулверизирам от време на време.

Разделих ги по видове – Лунни камъчета (Moonstone) и още 2 сходни вида Ешеверия. Надявам се тази затопляща светлина да им се отрази добре. Все пак оставих лампата да е на най-високото ниво на рамото си, за да не ги стресирам изведнъж със супер силна светлина от близо.

 

 

 

 

Нека да видим как ще се повлияе модерният ми разсад и ако дребосъците пораснат достатъчно, може още това лято да ги изнеса навън на терасата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *