Новите обитатели на Click and Grow

Отдавна замислям кое как ще пресадя, когато дойде пролетта. Нещо обаче тази приятелка се бави, а аз вече нямам търпение да направя някои размествания в домашната градина. Реших да я предизвиквам, като започна с първите пресаждания по време на сняг (надявам се последен).

След като босилекът порасна, обрах реколтата и направих домашно песто. Отдавна бях намислила какво ще направя след това – имам няколко мини растенийца, които не бяха добре позиционирани до момента и беше крайно време да им дам летящ старт. Вече съм писала за тях тук – имах доста нови сукулентчета, поникнали от листа. Цяла зима ги бях оставила в една кофа с много рядко поливане и някои от тях изсъхнаха, а други станаха с дълги стъбла. Освен това не е добре малки растения да бъдат в прекалено голям съд – добре е да има баланс между големината на растението и тази на съда, в която то живее.

 

На малките растенийца определено им липсва слънцето през тази продължителна зима. Точно заради това реших да ги преместя в умната градинка Click and Grow, в която да получават необходимата светлина, макар и изкуствена. По отношение на поливането, засега не мисля да ползвам контейнера за вода на Click and Grow, защото шансът да удавя сукулентчетата е огромен. По-скоро ще пулверизирам от време на време.

Разделих ги по видове – Лунни камъчета (Moonstone) и още 2 сходни вида Ешеверия. Надявам се тази затопляща светлина да им се отрази добре. Все пак оставих лампата да е на най-високото ниво на рамото си, за да не ги стресирам изведнъж със супер силна светлина от близо.

 

 

 

 

Нека да видим как ще се повлияе модерният ми разсад и ако дребосъците пораснат достатъчно, може още това лято да ги изнеса навън на терасата.

Един коментар към “Новите обитатели на Click and Grow”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *