Click & Grow – коледният подарък

Искам да се похваля със страхотния технологично-градинарски подарък, който получих от моя любим – „умната“ градинка Click and Grow! Вече съм разказвала за друг такъв подарък, който съм получавала от него – Flower Power, но докато онази джаджа помага в отглеждането на растения със съвети за поливане и светлина, то Click and Grow си е мини градинка с място за 3 растения, контейнер за вода и LED осветление. Към самата градинка има различни видове растения, основно подправки, като конкретно моят комплект е със семена от босилек.

И нека разопаковането да започне сега!

 

 

 

Ето и самата „градинка“:

 

 

Комплектът включва:

  • устройството с лампата
  • 3 капсули с почва и семена от босилек
  • 3 контейнера за почва, през дъното на които се абсорбира вода
  • 3 приставки, които помагат за растеж точно по средата на контейнера
  • 3 прозрачни приставки – капачета, които играят ролята на оранжерия
  • европейски и английски адаптери за включване в ток
  • приставки за удължаване на рамото на лампата в зависимост от големината на растенията

 

Капсулите почва се слагат в белите пластмасови контейнери, след което се щракват в устройството. Ако искаш, можеш да си напишеш какво е растението върху белите стърчащи етикети.

 

Препоръчително е да се сложат и прозрачните капачета, които създават парников ефект, и да се държат, докато растенията израстнат и ги достигнат. Налива се вода в продълговатия отвор от лявата страна, а самите капсули имат абсорбиращи пръчици отдолу, които седят във водата и напояват почвата. В отвора има несмарт индикатор – пластмасова приставка, която изплува нагоре, когато се налива вода, и съответно спада, когато водата намалява.

 

Когато всичко е готово, включваме в тока и лампата светва. Режимът е 16 часа светлина, след което лампата се изключва за 8 часа. Добре е да си изчислите кога искате да е включена, защото светлината е бяла и доста силна. При нас ще е включена от около 4 през нощта до към 20:00 ч., защото се намира в дневната и не искаме да ни смущава и разсейва, докато гледаме филми вечер.

 

Според упътването босилекът ще поникне за 1-2 седмици. Следя внимателно как се развива и правя снимки, защото допълнително ще разкажа повече за самото растение.

Определено това е добър подарък за хора, които искат да си отгледат бързо свежи подправки на чисто вкъщи, а не на прашни балкони. Също така е идеално за ситуации, при които няма достатъчно естествена светлина за растенията у дома. Някак много приятно ми е съчетаването на технология с нещо толкова традиционно!

Update: Вижте снимки на порасналия босилек!

2 коментара към “Click & Grow – коледният подарък”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *