Click and Grow – босилекът расте

Както знаете, за Коледа получих като подарък „умната градинка“ Click and Grow. Повече за нея можете да прочетете и видите тук. Вече месец и половина по-късно, мога да ви покажа какво се случи с босилекa, който посях вътре.

 

 

Всичко започна на 29.12, когато инсталирахме градинката:

 

На 01.01 първите босилекчета се бяха показали! Извинявам се за прашинките, но Click and Grow седи на земята и постоянно се покрива с прах, колкото и да го забърсвам.

 

На 07.01 вече трябваше да махна капачетата, които създават парников ефект.

 

На 12.01 вече растенийцата си бяха оформили сладурски туфички.

 

На 18.01 се наложи да монтираме удължаващото рамо на лампата, защото растенията бяха доста пораснали и дори едно листенце леко се беше опекло.

 

 

На 28.01 откъснахме първите листенцa босилек домашно производство!

 

 

Вчера, на 10.02, добавих и второто удължение на лампата – това е най-високото ниво.

 

Ако трябва да съм честна, последните 2 седмици не включвам особено редовно лампата на Click and Grow. Свети адски силно и това ме дразни вечер. Изключвам я и после забравям да я включа отново. Честно казано, колкото и хитро да е устройството, всъщност не е удобно това, че нямаш контрол да си зададеш сам часове, в които лампата да свети.

Със сигурност това оказва влияние върху растежа на босилека, но и след като откъснахме първите листенца, той по-скоро се разклонява, отколкото да става по-висок, което е по-добре.

Трябва скоро да видя как се прави домашно песто. 🙂

Един коментар към “Click and Grow – босилекът расте”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *