Ботаническата градина в Балчик

Последните седмици не бях много активна в блога, но поради рязкото застудяване имах други грижи – например да си „изкъпя“ и прибера растенията от терасата. С това се занимавах изминалия уикенд и все още не съм прибрала всички. Надявам се да няма поражения.

В контраст със студената есен навън, ме стоплят летните спомени от края на юли, когато посетих ботаническата градина в Балчик. По някаква причина не бях ходила там досега и в това лято на промени за мен реших, че е крайно време.

Хотелът ни беше много близо до градината, за щастие, но далеч от всичко останало. Стигнахме пеша през една тревиста пътека за няколко минути и влязохме от горния край. Алеи, гледки, дървета, Двореца и останалите постройки – всичко беше доста приятно и цялата тази зеленина беше повече от разпускаща. Разбира се, през цялото време аз тайно очаквах да зърна отнякъде кактусите, за които бях слушала толкова много.

Няма да изпадам в излишни обяснения, ще кажа само едно – ако си падаш по растения, особено по кактуси и сукуленти като цяло, струва си да посетиш това място, тъй като колекцията от тези растения е една от най-големите в Европа.

Друго впечатляващо място на северното Черноморие за мен са скалите край Тюленово. Гледката и цветовете са феноменални.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *