3 години Ромбус с гозе и Sepultura

Ромбус празнува 3-ти Рожден денВ прекрасните слънчеви дни на октомври, освен да закриваме Октоберфест, имаме и още една задача – да отпразнуваме рождения ден на нашите приятели от пивоварна Ромбус. Тази година те отбелязаха третия си рожден ден с много нови и интересни бира, забавни игри и… Sepultura. 

17 бири очакваха гостите – труден избор и особено амбициозна програма, ако искаш да опиташ всичко. Ето какво пробвахме (че и повторихме, потретихме):

Düsseldorf Alt Bier, 4.2% – доста точно попадение в стила! Единствено газировката ни се стори малко по-едра, но определено чудесно лежерна бира за слънчев есенен следобед. Браво!

Ромбус празнува 3-ти Рожден ден

 

Chili Gose, 6% – мътна и сочна на цвят, подобна на NEIPA. Още в аромата се усещат пикантните нотки. Вкусът си е класика, но леко пиперлива и с подправки – копър, а другото дали не беше сминдух…

Ромбус празнува 3-ти Рожден ден

 

Wild Life Brett IPA, 6.6 % – с диви дрожди Brettanomyces bruxellensis. Ароматът е доста яко плодов – праскови и манго. Горчиво-кисел вкус на кайсиеви ядки, доста освежаваща, но и малко подвеждаща, защото тези 6.6% не се усещат. 🙂

Lacto IPA, 5.8 % – Цитрусова свежест в комбинация с млечнокиселия вкус на Lactobacillus bulgaricus. Много як IPA с изключително комплексен вкус и аромат. Доста приятна и пивка.

Stout с шоколад и боровинки,  7%, който в късен брейнсторминг нарекохме Bluesberry и Габи и Стойчо взеха, че харесаха това име! 🙂 Ами какво да кажа – усещат се шоколад и кафе, боровинки (още в аромата), бисквити, някак десертна и тортеста. Чуд-на!

Повече за бирите на кран можете да видите тук.

Храната беше топ, както винаги – дърпано свинско и кюфтенца треснахме. Музиката също – лежерен следобед блус, който завърши с куфеене на Sepultura. Вече станалите обичайни и очаквани състезателни игри с бира и люти чушки отново ни забавляваха в няколко дисциплини.

 

Ромбус празнува 3-ти Рожден ден

 

Който не дойде, може само да съжалява. В този прекрасен есенен уикенд няма оправдание за изпускане на такова събитие, подходящо и за деца.

Ромбус празнува 3-ти Рожден ден

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *